Sastojci koji će vam biti potrebni:
2 tikvice srednje veličine
60 ml devičanskog maslinovog ulja
4 čena seckanog belog luka
450 g špageta
45 g rendanog parmezana
so, biber
Priprema:
Skuvajte špagete. Tikvice izrendajte tako da dobijete dugačke trake, nalik špagetama. Izrendane ih rasporedite po papirnim ubrusima, kako bi izvukli višak vode.
U velikom tiganju zagrejte maslinovo ulje na srednjoj temperaturi. Dodajte beli luk i malo propržite, a zatim dodajte i rendane tikvice. Pržite sa tikvicama 7 do 10 minuta. Po želji dodajte so i biber. Na kraju, dodajte i vruće špagete koje ste prethodno skuvali i ocedili. Odozgo pospite rendani parmezan, a po želji možete dodati i druge začine, poput origana ili malo peršuna, kao i povrće, poput šargarepe ili paradajza. Izvor: Stvar Ukusa
Komentari
Komentari