Sastojci koji će vam biti potrebni za lazanje sa bundevom:
2 praziluka, 750 g bundeve, glavica luka, 2 čena belog luka, 2 kašike ulja, 500 g junećeg mlevenog mesa, 3 kašike paradajz pirea, 125 ml belog vina, 125 g kisele pavlake, so, biber, 3 kašike maslaca, 3 kašike brašna, 500 ml mleka, rendani muskatni oraščić, 300 g lazanji, 40 g parmezana
Priprema:
Iseći praziluk na kolutove, a bundevu na prutiće. Iseckati crni i beli luk, pa propržiti na ulju. Dodati meso, umešati povrće, paradajz pire i vino. Krčkati 5 minuta. Umešati kiselu pavlaku. Zagrejati rernu na 200 stepeni. Zagrejati maslac i propržiti brašno. Umešati mleko, krčkati 3 minuta, začiniti i dodati muskatni orašćić po ukusu. Ređati u nauljeni pleh ploče za lazanje, meso i sos. Posuti sirom i staviti u rernu na 45 minuta da se zapeče. Izvor: Stvar Ukusa
Komentari
Komentari