Sastojci koji će vam biti potrebni:
300 g lazanja
600 g patlidžana
300 g tikvica
300 g paradajza
3 kašike maslinovog ulja
300 g mocarele
1 kašika mešavine suvog začina
so
Za bešamel:
1,5 l mleka
100 g brašna
100 g maslaca
50 g narendanog parmezana
so
mleveni beli biber
muskatni oraščić
2 kašičice mešavine začina
Priprema:
Patlidžan, tikvice i paradajz isecite na kriške, propržite na malo ulja i ostavite da se ohladi. Za bešamel na maslacu kratko propržite brašno i lagano dolivajte mleko. Posolite, pobiberite, dodajte muskatni oraščić i mešavinu začina i kuvajte 10 minuta. Dodajte parmezan. Na dno vatrostalne posude stavite malo bešamela, pa lazanja, patlidžan i tikvice, pa mocarelu isečenu na kriške i zalijte sa malo bešamela. Ponovite još dva puta. Završite sa lazanjama i bešamelom. Pecite u rerni na 150 stepeni oko 20 minuta. Ohladite i sa tepsijom stavite u zamrzivač na dva sata. Tepsiju nakratko umočite u vruću vodu, izvadite lazanje, zapakujte ih u kesu i spremite u zamrzivač. Odmrzavajte ih na sobnoj temperaturi. Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari