Potrebno je:
1 glavica crnog luka, 3 čena belog luka, 500 g paradajza, 2 kašike maslinovog ulje, so, biber, šećer, 8 kora za lazanje, 1/2 crvene paprike, 1/2 žute paprike, malo peršuna i majčine dušice, 300 g mladog sira, šargarepa, tikvica, 80 g rendane gaude
Priprema:
Oljuštite i iseckajte crni i beli luk. Operite i prepolovite paradajz, pa sredinu izrendajte a kožu bacite.
Zagrejte maslinovo ulje u tiganju i dodajte iseckan luk. Blago propržite pa dodajte paradajz. Kuvajte oko 10 minuta. Posolite, pobiberite i dodajte sasvim šećera.
U velikoj posudi kuvajte kore za lazanje 5 minuta. Prohladite u hlanoj vodi, pa procedite. Operite paprike, očistite od semenki i isecite na kockice. Usitnite i peršun i majčinu dušicu. U posebnoj posudi promešajte sir, začine i paprike. Posolite i pobiberite. Operite tikvicu i šargarepu. Isecite u tanke uzdužne prutiće. Prepolovite uzdužno kore za lazanje. Na svaku traku testenine stavite šargarepu i tikvicu, pa preko smesu sa sirom i paprikama i urolajte. Rolnice stavite u pleh za pečenje. Prelijte sosom od paradajza i pospite rendanom gaudom. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 25 minuta. Izvor: Stil magazin
Komentari
Komentari