Sastojci koji će vam biti potrebni:
3 srednje cvekle, 200 g krompira, mali koren đumbira, glavica crnog luka, crvena ljuta papričica, 20 g putera, 125 ml belog vina, 250 ml povrtnog bujona, pomorandža, 200 ml pavlake za kuvanje, so, biber i malo peršuna
Priprema:
Cveklu, krompir, crni luk i đumbir oljuštite i isecite na kockice, a ljutu papriku na tanke kolutove. Luk kratko ispržite na zagrejanom puteru, dodajte kockice povrća i papričicu i dinstajte na umerenoj temperaturi oko pet minuta. Sipajte bujon i belo vino, iscedite sok od pomorandže, posolite, pobiberite i dinastajte oko 30 minuta, povremeno promešajte. Umešajte pavlaku za kuvanje, krčkajte još nekoliko minuta, posudu sklonite s ringle i sve dobro izmiksajte. Ukrasite seckanim peršunom i servirajte sa prepečenim hlebom. Izvor: Novovsti
Komentari
Komentari