Sastojci koji će vam biti potrebni:
500 g ribe, kašika soka od limuna, 2 kašike maslinovog ulja, 2 čena belog luka, grančica celera, kašika naseckanog peršuna, 100 g kuvanog pirinča, 1,5 l vode, 70 g krompira, 100 g korena kelerabe, koren peršuna, 50 g korena celera, 50 g šargarepe, kašika suvog biljnog začina, so, biber, 1 ceo paradajz
Priprema:
Ribu dobro očistite i operite. Šargarepu, celer, peršun, kelerabu i krompir očistite i stavite u hladnu vodu da se kuva. Kada je povrće napola kuvano, dodajte očišćenu ribu, celer i beli luk, pa začinite solju i biberom. Kuvajte dvadesetak minuta dok ne omekša, ribu izvadite, a supu procedite. Kuvano povrće isecite na kockice, ribu očistite od kosti i rukama odvojte na manje komade. U proceđenu supu dodajte povrće, kuvani pirinač, maslinovo ulje i komadiće ribe. Stavite da još jednom provri, po potrebi začinite i dodajte limunov sok. Paradajz oljuštite od kožice, isecite na tanje kolutove i dodajte u supu kada je servirate u tanjire. Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari