Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Bujon od povrća

Bujon od povrća

Bujon od povrća

Bujon od povrća

Sastojci koji će vam biti potrebni za bujon od povrća:
luk, celer, šargarepa, peršun, tikvice, paradajz ili drugo slično povrće po izboru

Priprema:
Povrće nasecite na manje komade i stavite na malo ulja u vruću šerpu, pa dinstajte na jačoj vatri uz povremeno mešanje. Kad povrće dobije zlatno-smeđu boju, dodajte vodu ( za 1 kg povrća potrebno je 5 litara vode). Kad voda provri, kuvajte na jakoj vatri još 10 minuta, bez dodavanja začina. Nakon toga sav sadržaj procedite kroz sitnu cediljku. Ovako pripremljen bujon možete koristiti za pripremu rižota, variva i gulaša. A ako mu dodate malo mesa ili sirove kosti, dobićete bujon od mesa. Izvor: b92


Posuđe i kuhinjski pribor koji će vam biti potrebni za bujon od povrća od spanaća


Predlažemo vam:


Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.