Sastojci koji će vam biti potrebni:
2 šake listova svežeg bosiljka
1 čen belog luka
25 g pinjola
oko 125 ml maslinovog ulja
4 supene kašike narendanog parmezana
4 supene kašike sveže narendanog sira pekorino
so
Priprema:
Najjednostavnije bi bilo staviti sve sastojke u blender i izmiksati ih dok ne dobijete umak. Međutim, tradicionalni pesto đenoveze pravi se u avanu, a takav sos imaće nešto drugačiji izgled i teksturu od onog samlevenog u blenderu.
Da bi olakšali posao iseckajte listove bosiljka i beli luk. U avanu prvo izgnječite beli luk, a potom dodajte listove bosiljka i gnječite ih dok se ne raspadnu. Zatim dodajte pinjole. Dok ih gnječite polako dodajte maslinovo ulje, taman toliko da dobijete polutečni sos. Zatim dodajte sireve i dobro izmešajte. Na raju dodajte so. Količina soli zavisi od toga koliko su slani sirevi koje ste koristili. Izvor: Vesti online
Komentari
Komentari