Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Turšija

Turšija

Turšija

Turšija

Potrebno je:
6 kg očišćenih paprika, za presolac: 3 l vode, šolja ulja, šolja šećera, biber u zrnu. Za umakanje je potrebno 35 g esencije, 2 dl ulja, 200 g soli, 50 g šećera, kesica konzervansa, 7 glavica belog luka, dosta rena, peršunov list

Priprema:
Stavite navedene sastojke za presolac da proključaju, pa obarite paprike. Pojedinačno svaku papriku uvaljajte u smesu od ulja, esencije, soli, šećera, konzervansa, seckanog belog luka, rena i peršunovog lišća.
Slažite u tegle jako pritiskajući. Zalijte sokom po potrebi, povežite i ostavite na hladnom mestu. Izvor: Stil magazin


Posuđe i kuhinjski pribor potrebni za pripremu turšije


Predlažemo vam:


Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.