Sastojci koji će vam biti potrebni:
400 g testenine
300 g mini paradajza
6 fileta sardela
100 g crnih maslina (bez koštica)
40 g kapra
4 grančice bosiljka
50 g parmezana u komadu
50 ml belog balzamiko sirćeta
so, biber
Priprema:
Testeninu skuvajte u dosta posoljene vode da bude al dente, pa je isperite i dobro ocedite. Paradajz isecite na četiri dela, sardele ocedite od ulja i svaku isecite na tri dela. Ocedite i masline i kapar. Bosiljak isperite i išcupajte mu listiće. Za dresing u posudi za salatu izmešajte sirće, so, biber i prstohvat šećera. Potom žicom umutite maslinovo ulje, dodajte testeninu, masline, kapar, paradajz i sardele, izmešajte i ostavite u frižideru jedan sat. Pre posluživanja salatu probajte i po potrebi je još začinite, umešajte bosiljak i pospite listićima parmezana. Izvor: Stvar Ukusa
Komentari
Komentari