Potrebno je:
400 g telećeg mesa, 4 glavice crnog luka, 2 tikvice, 2 šargarepe, 2 zelena limuna, 2 kašike senfa, 4 kašike maslinovog ulja, 8 grančica peršuna, so i biber
Priprema:
Šargarepu oljuštite i narežite na kolutove. Oljuštite i sitno iseckajte crni luk. Operite tikvice i isecite ih na tanke komade. U činiji pomešajte iseckano povrće i podelite u 4 porcije. U manjoj posudi pomešajte sok od limuna, senf i maslinovo ulje. Posolite, pobiberite i umutite. U tiganju zagrejte malo ulja, ispržite meso na jakoj temparaturi, ostavite da odstoji 5 minuta i potom narežite na tanke kriške. Komade teletine rasporedite preko povrća, začinite sosom, pospite seckanim peršunom i poslužite. Izvor: Novovsti
Komentari
Komentari