Potrebno je:
2 kg patlidžana, 3 kg crvenih mesnatih paprika, 3 ljute papričice, 250 ml ulja, 60 g šećera, 150 ml sirćeta, 4 čena belog luka, so
Priprema:
Oljuštiti patlidžan i staviti ga u vrelu vodu (kratko blanširati). Dobro ih ocediti i iseći na trake. Paprike i ljute papričice oprati i dobro obrisati. Zagrejati rernu na 200 stepeni i ispeći paprike i papričice (uz povremeno okretanje), pa ih izvaditi u neku posudu i pokriti krpom. Kada su paprike pečene, položite ih u staklenu posudu i prekrijte kuhinjskom krpom. Propržiti na 125 ml ulja patlidžan dok ne omekša. Dodati mu oljuštene i na trake isečene paprike, šećer, sirće, beli luk (seckani ili propasirani) i pržiti uz mešanje dok sve ne omekša.
Ljutenicu sipati u tegle (prst ispod ruba) i staviti ih u mlaku rernu na pola sata Izvaditi tegle, u svaku naliti po malo ulja i zatvoriti. Izvor: Stil magazin
Komentari
Komentari