Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Ljutenica

Ljutenica

Ljutenica

Ljutenica

Potrebno je:
2 kg patlidžana, 3 kg crvenih mesnatih paprika, 3 ljute papričice, 250 ml ulja, 60 g šećera, 150 ml sirćeta, 4 čena belog luka, so

Priprema:
Oljuštiti patlidžan i staviti ga u vrelu vodu (kratko blanširati). Dobro ih ocediti i iseći na trake. Paprike i ljute papričice oprati i dobro obrisati. Zagrejati rernu na 200 stepeni i ispeći paprike i papričice (uz povremeno okretanje), pa ih izvaditi u neku posudu i pokriti krpom. Kada su paprike pečene, položite ih u staklenu posudu i prekrijte kuhinjskom krpom. Propržiti na 125 ml ulja patlidžan dok ne omekša. Dodati mu oljuštene i na trake isečene paprike, šećer, sirće, beli luk (seckani ili propasirani) i pržiti uz mešanje dok sve ne omekša.

Ljutenicu sipati u tegle (prst ispod ruba) i staviti ih u mlaku rernu na pola sata Izvaditi tegle, u svaku naliti po malo ulja i zatvoriti. Izvor: Stil magazin


Posuđe i kuhinjski pribor potrebni za pripremu ljutenice


Predlažemo vam:


Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.