Sastojci koji će vam biti potrebni:
1 kg krompira, 3 jajeta, glavica crvenog luka, manja veza vlašca, so, biber
Za preliv: 2 žumanceta, kašika senfa, kašika soka od limuna, čen belog luka, 125 ml maslinovog ulja, so, biber, malo šunke ili pržene slanine
Priprema:
Stavite krompir da se s ljuskom kuva pazeći da se ne prekuva. Gotov krompir ohladite, a u međuvremenu tvrdo skuvajte jaja i oljuštite ih. Kuvana žumanca, senf, sok od limuna i beli luk stavite u blender i mešajte dok se svi sastojci ne sjedine. Postepeno dodajte ulje u tankom mlazu uz stalno mešanje. Začinite solju i po potrebi dodajte još senfa. Ohlađen krompir oljuštite i isecite ga na kolutove, a belanca iseckajte i pomešajte ih s crvenim lukom isečenim na rebarca i usitnjenim vlašcem. Sve stavite u činiju, prelijte sosom i dobro izmešajte. Salatu poslužite dobro ohlađenu i pre serviranja pobiberite. Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari