Sastojci koji će vam biti potrebni:
1 zelena salata puterica, 1 ajsberg salata, šaka salate matovilac, 1 kašika senfa, 1 kašika sirćeta, 4 kašike maslinovog ulja, so, biber, 3 manja paradajza, 200 g mlade boranije, kuvana piletina količina po želji
Priprema:
Operite i osušite listove salate. Senf, sirće, maslinovo ulje, so i biber dobro izmešajte. Oljuštite paradajz i ako je krupniji, očistite ga od semenki i iseckajte na kockice. One sitnije isecite na kriške. Očistite boraniju i skuvajte je. Začinite salatu solju, biberom i prelivom. Iseckajte piletinu i aranžirajte je u činiji za salatu zajedno sa boranijom, kockicama paradajza i preostalim prelivom. Salatu dobro ohladite i poslužite kao lagani letnji ručak ili večeru. Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari