Sastojci koji će vam biti potrebni:
4 dl mleka, 2-3 kašike maslinovog ulja, prstohvat soli i smesa za pire iz kesice dovoljna da se dobije veoma gust pire
Za fil: 2 manje konzerve tunjevine, 6 crvenih sitno narezanih paprika, 150 g crnih maslina bez koštica, 1 zelena salata, 2 tvrdo kuvana jajeta, 150 g majoneza, so i biber
Priprema:
Zagrejte mleko do ključanja, sklonite sa ringle, postepeno umešajte ulje i smesu za pire, tako da dobijete gustu, čvrstu masu pogodnu za oblikovanje. Posolite po želji, vratite na ringlu i izmiksajte. Rasporedite pire na masan papir, prekrijte folijom, poravnajte oklagijom, uklonite foliju i ostavite da se ohladi. U dubokoj činiji pomešajte dobro isceđenu tunjevinu, seckane paprike, sitno iseckana kuvana jaja i 100 g majoneza.
Posolite i pobiberite po želji, rasporedite smesu po sredini ohlađene „kore“ od krompir pirea, pažljivo urolujte i stavite u tanjir obložen zelenom salatom. Preostalim majonezom premažite rolat, ukrasite maslinama i poslužite. Izvor: Novovsti
Komentari
Komentari