Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Pivski hleb sa bosiljkom (bez alkohola) za gurmane

Pivski hleb sa bosiljkom (bez alkohola) za gurmane

Pivski hleb sa bosiljkom (bez alkohola) za gurmane

Pivski hleb sa bosiljkom (bez alkohola) za gurmane

Sastojci koji će vam biti potrebni:
400 g glatkog brašna (belog ili polubelog)
100 g ražanog ili integralnog brašna
300 ml bezalkoholnog piva sa sobne temperature (jedna mala limenka)
1 vrećica suvog kvasca
1 kašika meda
1 velika kašika soli
pola kašike bibera u zrnu
40g narendanog tvrdog sira (kao što je parmezan), po želji
1 šaka svežeg ili 2 kašičice suvog bosiljka
maslinovo ulje

Priprema:
Pomešajte sve suve sastojke (brašno, kvasac, so, biber, bosiljak, sir). Napravite udubinu u sredini suve smese i ulijte pivo u koje ćete dodati kašiku meda. Dobro umesite testo.

Hleb oblikujte prema želji i pustite da se podigne na oko 45 min na toplom mestu (mali savet: jednom mi je jedan pekar dao super savet kako da se hleb što bolje podigne. U jednu bočicu s pumpicom (sprej) sipajte vodu i povremeno poprskajte testo dok se podiže. Kvasac se vezuje za vodu i svaki put kad poprskate hleb, on će se još više podići. Ponavljajte postupak dok hleb ne dostigne željeni volumen i onda ste spremni za pečenje. Možete ga poprskati i nekoliko puta u početnoj fazi pečenja dok se gornji sloj još nije stvrdnuo).

Hleb pecite na 200 do 220 stepeni oko 40 minuta. Temperatura i vreme pečenja variraju u zavisnosti od tipa i starosti rerne. Novijim rernama s ventilatorom treba manje vremena. Najbolje je da zavirite i sami osmotrite stanje.
Cilj je dobiti lepu, bogatu, zlatnu boju. Kada je gotov, poprskajte hleb s malo maslinovog ulja, a potom i malo vode, te pokrijte kuhinjskom krpom. Na taj način će kora ostati mekana.
Pošto bude gotov u potpunosti, isecite hleb i poslužite u kombinaciji s paradajzom, sirnim namazima...Recept osmislila i ispekla: Nika Izvor: Sensa


Posuđe i kuhinjski pribor koji će vam biti potrebni za pivski hleb sa bosiljkom (bez alkohola) za gurmane


Predlažemo vam:


Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.