Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Mini-kiš sa povrćem

Mini-kiš sa povrćem

Mini-kiš sa povrćem

Mini-kiš sa povrćem

Sastojci koji će vam biti potrebni za testo:
250 g brašna, so, 125 g maslaca, jaje, 2–3 kašike mleka

Za fil:
2 šargarepe, tikvica, 125 g celera, 1/2 veze mladog luka, so, biber, 4 jajeta, 200 ml pavlake, 200 g rendanog kačkavalja, 2 kašike seckanog vlašca

Priprema:
Brašno pomešati sa malo soli. Sa komadiaima hladnog maslaca, jajetom i mlekom zamesiti testo. Napraviti kuglu od testa, zamotati je u foliju i ostaviti u frižideru oko 30 minuta. Šargarepu, tikvice, i celer očistiti, oprati i iseći u komadiće, a luk u tanke kolutiće. Povrae blanširati 4 minuta u posoljenoj vodi. Preliti hladnom vodom i dobro ocediti. Rernu zagrejati na 200 stepeni. Testo rastanjiti na dasci posutoj brašnom. Deset podmazanih malih kalupa za pite (prečnik 10 cm) ili kalupa za mafine prekriti testom. Ivice testa izvući, a višak odseći. Dno testa na više mesta izbosti viljuškom. Jaja pomešati sa kiselom pavlakom i rendanim sirom. Začiniti solju i biberom. Odozgo posuti seckanim vlašcem. Pripremljeno povrće rasporediti preko testa, pa preiti mešavinom jaja i pavlake. Staviti u zagrejanu rernu i peći oko 30 minuta. Izvor: Stvar Ukusa


Posuđe i kuhinjski pribor koji će vam biti potrebni za mini-kiš sa povrćem


Predlažemo vam:


Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.