Sastojci koji će vam biti potrebni za testo:
250 g brašna, so, 125 g maslaca, jaje, 2–3 kašike mleka
Za fil:
2 šargarepe, tikvica, 125 g celera, 1/2 veze mladog luka, so, biber, 4 jajeta, 200 ml pavlake, 200 g rendanog kačkavalja, 2 kašike seckanog vlašca
Priprema:
Brašno pomešati sa malo soli. Sa komadiaima hladnog maslaca, jajetom i mlekom zamesiti testo. Napraviti kuglu od testa, zamotati je u foliju i ostaviti u frižideru oko 30 minuta. Šargarepu, tikvice, i celer očistiti, oprati i iseći u komadiće, a luk u tanke kolutiće. Povrae blanširati 4 minuta u posoljenoj vodi. Preliti hladnom vodom i dobro ocediti. Rernu zagrejati na 200 stepeni. Testo rastanjiti na dasci posutoj brašnom. Deset podmazanih malih kalupa za pite (prečnik 10 cm) ili kalupa za mafine prekriti testom. Ivice testa izvući, a višak odseći. Dno testa na više mesta izbosti viljuškom. Jaja pomešati sa kiselom pavlakom i rendanim sirom. Začiniti solju i biberom. Odozgo posuti seckanim vlašcem. Pripremljeno povrće rasporediti preko testa, pa preiti mešavinom jaja i pavlake. Staviti u zagrejanu rernu i peći oko 30 minuta. Izvor: Stvar Ukusa
Komentari
Komentari