Sastojci koji će vam biti potrebni:
4 pšenične tortilje
šolja iseckanog kuvanog pilećeg belog mesa
150 g sitnog sira
1 jabuka
1/4 šolje salse
prstohvat himalajske soli
Priprema:
Zagrejte tiganj na srednjoj temperaturi. Stavite jednu tortilju i okrenite je nekoliko puta. Ostavite je u tiganju tako da se delovi naduvaju i formiraju džepovi vazduha. Ponovo je okrenite. Na jednu polovinu tortilje stavite sitni sir tako da do ivice ostane bar 1,5 do 2 cm. Preko sira poređajte komadiće piletine, posolite i preklopite tortilju. Pritisnite preklopljenu tortilju i smanjite temperaturu. U ovom trenutku, ako imate dovoljno mesta u tiganju, možete dodati još jednu tortilju da se zagreje. Kada se sir rastopi, izvadite kesadilju iz tiganja i stavite na tanjir, otvorite je pa poređajte tanke kriške jabuke i salsu i ponovo preklopite. Ponovite isti postupak s preostalim tortiljama. Izvor: Story.rs
Komentari
Komentari