Sastojci koji će vam biti potrebni:
ulje za podmazivanje pleha za mafine
Jaja
4-5 čeri paradajza
½ veze peršuna
1 šaka spanaća
50 g pečenice
ili šunke
so
biber
Priprema:
Pripremite pleh za mafine i u svaki deo kalupa stavite po jedno jaje. Paradajz najpre dobro operite, pa potom iseckajte. Isto učinite s pečenicom. U pleh za mafine u koje ste stavili jaja dodajte malo seckanog paradajza, spanaća, peršuna i pečenice. Posolite i dodajte ostale suve začine ili neke druge po želji. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta, a ukoliko želite da budu rovita, pecite ih oko 10 minuta. Ako bi radije pojeli kajganu, samo malo viljuškom umutite jaje u kalupu, dodajte ostale sastojke i pecite kao i ostale varijante. Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari