Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Piletina sa brokolijem

Piletina sa brokolijem

Piletina sa brokolijem

Piletina sa brokolijem

Potrebno je:
400 g pilećih grudi
2 kašičice skroba
4 kašike soja sosa
4 kašike ulja
300 g brokolija
200 g manjih šampinjona
4 glavice crnog luka
150 ml preliva za piletinu
2 kašike crnog vina ili suvog šerija
kašika soka od limuna
100 g oraha
so
biber

Priprema:
Meso oprati, osušiti i iseckati. Izmešati kašičicu skroba, po dve kašike soja sosa i ulja. Meso u tome marinirati 30 minuta.
Brokoli očistiti, oprati, izdeliti na cvetiće, a drške iseckati. Pečurke oprati, očistiti i prepoloviti. Crni luk oprati, oljuštiti i iseći na režnjeve. Izmešati preliv, vino, sok, dve kašike soja-sosa i kašičicu skroba. Orahe propržiti bez dodavanja masti i izvaditi.
U dubljem tiganju na zagrejane dve kašike ulja pržiti meso četiri minute, pa ga izvaditi. Uistom tiganju drške brokolija izdinstati, dodati ružice, pa dinstati još dva minuta. Dodati pečurke, crni luk i peći još četiri minuta. Naliti mešavinom preliva i prokuvati. Dodati meso i orahe, pa zagrejati. Posoliti i pobiberiti po ukusu. Servirati dok je toplo uz kuvan pirinač. Izvor: Stvar Ukusa


Posuđe i kuhinjski pribor potrebni za piletinu sa brokolijem


Predlažemo vam:


Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.