Sastojci koji će vam biti potrebni za meso u belom vinu:
1 celo pile težine oko 1,5 kg isečeno na delove ili 4 veća karabataka, 800 g mladog krompira, 3 čena belog luka, 1 limun, 5 kašika maslinovog ulja, 1 veza zelene špargle, 150 ml suvog belog vina, timijan, so
Priprema:
Ogulite krompir, isperite ga i obrišite papirnom salvetom. U plehu rasporedite krompir, limun isečen na četvrtine i neoljušteni beli luk, pospite timijanom, prelijte sa 3 kašike ulja, posolite i dobro izmešajte. Stavite komade mesa preko krompira, prelijte preostalim uljem i pecite u rerni oko 40 minuta. Operite špargle, odsecite tvrdi deo. Potom izvadite pleh iz rerne, sklonite komade mesa pa poređajte šparglu, prelijte belim vinom, promešajte, vratite meso u pleh i pecite još 30 minuta. Poslužite uz zelenu salatu. Izvor: Novovsti
Komentari
Komentari