Pečeni bataci u sosou od belog luka


U šerpu sipajte vodu i dodajte so, balzamiko sirće, lovorov list, peršun, origano i sušeni ruzmarin. Zagrevajte do ključanja. U šerpu dodajte batake i kuvajte ih oko 20 minuta.
Nakon toga, izvadite batake iz šerpe i ostavite ih da se ohlade i osuše.
Dok se bataci hlade pripremite sos, a rernu zagrejte na 220 stepeni C. U posudu stavite očišćene čenove belog luka i prstohvat soli, pa sve dobro izmeljajte.
Prebacite luk u veću posudu, pa dodajte maslinovo ulje, mlevenu papriku, biber i sve dobro promešajte.
Batake uvaljajte u prezle, a zatim i u mešavinu začina i belog luka i pospite sve parmezanom.
Pouljite pleh za pečenje, poređajte začinjene batake i po želji dodatno pospite parmezan.
Pecite u zagrejanoj rerni oko 25 minuta.













Sastojci


  1. 2 kilograma pilećih bataka

  2. 3 kašike soli

  3. malo ruzmarina

  4. 100 g parmezana

  5. origano

  6. 3 kašike maslinovog ulja

  7. usitnjen suvi peršun

  8. lovorov list

  9. glavica belog luka

  10. 2 l vode




Svi komentari (0)

Bez komentara