Na maslinovom ulju prodinstajte sitno sečen crni luk uz povremeno dodavanje male količine vode (tek da pokrije dno šerpe). Kada je luk omekšao dodajte oljuštenu šargarepu sečenu na tanke kolutove. Dinstajte uz jedno ili dva dodavanja vode pa kad sva voda ispari dodajte cvetove brokolija koje ste podelili na manje komade pa pržite uz mešanje da ne zagori. Kada je brokoli blago propržen, naliti vodu i smanjiti temperaturu za jedan stepen. Krompir oljuštiti pa iseći na sitne kocke i dodati u čorbu. Celer i paštrnak iseći na tanke kriške pa ih ubaciti u čorbu, naliti sa još vode ako je potrebno i ostaviti da se krčka uz povremeno mešanje. Čorbu kuvajte dok se količina vode skoro duplo ne umanji. Prespitei čorbu u posudu za štapni mikser ili blender i dobro izblendirajte da čorba dobije kremastu strukturu. Servirajtei čorbu prelivenu jogurtom.
Sastojci |
---|
|
Komentari
Komentari