Sastojci koji će vam biti potrebni
Za salatu: 6 šargarepa 150 g boranije 12 mini paradajza ovalnog oblika
Za dresing: 50 ml belog vinskog sirćeta, 2 kašičice senfa sa začinima, 160 ml ekstra devičanskog maslinovog ulja, 2 kašičice meda
Za skušu: 1 dimljena skuša, 8 kašika tečne pavlake, 1 kašika kapra, 1 krastavac, 1 mini zelena salata ili samo unutrašnji listovi salate, 8 strukova rukole
Priprema:
Oljuštite šargarepu i isecite na polovine po dužini. Blanširajte ih u kipućoj vodi 2 minuta. Nakon toga ih odmah isperite hladnom vodom. Očistite boraniju i blanširajte na isti način. Oštrim nožem napravite male krstaste proreze na gornjoj strani paradajza. Stavite ih u kipuću vodu oko 10 sekundi. Izvadite ih i zalijte hladnom vodom. Oljuštite ih.
Za dresing pomešajte sirće i senf pa posolite. Dodajte u blagom mlazu ulje, mešajući energično dok ne dobijete homogenu smesu. Na kraju dodajte med i promešajte. Očistite ribu. Iskidajte meso ribe na komadiće i pomešajte je sa pavlakom. Dodajte i isceđen kapar.
Oljuštite krastavac i uz pomoć ljuštilice isecite na trake. Postavite po dve trake krastavca jednu preko druge. U jedan kraj stavite nekoliko strukova rukole i 1-2 lista zelene salate. Preko stavite smesu od ribe i urolajte. Prelijte sa 4 kašike dresinga šargarepu i boraniju i promešajte. Propržite oko jednog minuta oljušten paradajz u tiganju sa malo maslinovog ulja. Stavite po dve rolnice uspravno u činiju, kao linije. Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari