Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Pastrmka sa tikvicama i šargarepom

Pastrmka sa tikvicama i šargarepom

Pastrmka sa tikvicama i šargarepom

Pastrmka sa tikvicama i šargarepom

Sastojci koji će vam biti potrebni:
4 pastrmke (po 200 g), 4 kašike limunovog soka, 150 g biljnog margarina, 250 g pirinča, 450 g tikvica, 400 g šargarepe, 120 ml belog vina, kari, biber, so

Priprema:
Očišćene pastrmke isperite vodom, osušite. Poprskajte ih limunovim sokom, posolite i pobi-berite. U manjoj posudi rastopite 50 g margarina i masom premažite ribe spolja i iznutra. Pirinač kuvajte oko 20 minuta u 500 ml posoljene vode. Zagrejte gril u rerni. Rešetku obložite alufolijom, stavite ribu i sa svake strane ih pecite po dese¬tak minuta.
Povrće dobro operite, očistite, a zatim isecite na tanke štapiće. Sve prodinstajte na 50 g margarina. Nalijte vinom i poklopljeno kuvajte desetak minuta. Začinite solju, biberom i karijem po ukusu. Pastrmke, pirinač i povrće sipajte u tanjire. Preostali margarin izrendajte preko ribe. Sve ukrasite peršunom i limunom. Izvor: Stvar Ukusa


Posuđe i kuhinjski pribor koji će vam biti potrebni za pastrmku sa tikvicama i šargarepom


Predlažemo vam:


Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.