Sastojci koji će vam biti potrebni:
800 g crvenih i zelenih paprika, 600 g paradajza, 500 g junetine, 300 g piletine, 100 g crnog luka, 6 kašika ulja, patlidžan, so, biber, 600 g paradajza, kašika brašna, 3 kašike paradajz pirea
Priprema:
Meso narežite na kocke, a luk sitno iseckajte. Meso i luk stavite u sud sa zagrejane 3 kašike ulja, dinstajte uz povremeno dolivanje mlake vode. Oljušten patlidžan isecite na kocke, posolite i ostavite da odstoji. Oljušten paradajz isecite na kocke, a na krupnije kocke isecite i paprike. Kad meso omekša, dodajte oceđen patlidžan, paprike i paradajz, prelijte vodom da ogrezne. Kuvajte da povrće omekša. Potom umešajte brašno razmućeno s malo vode i paradajz pire. Sve zajedno pustite da proključa, skinite s vatre i servirajte.Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari