450 g sinjetine, ¼ kašičice soli, ¼ kašičice bibera, 1 ½ kašika susamovog ulja, 1 crni luk, 1 kašičica mlevenog đumbira, 4 čena belog luka, 1 šolja pilećeg bujona, ¼ šolje smeđeg šećera, 1 kašika soja sosa, 2 kašičice gustina, 2 kašičice sirćeta, ½ crvene paprike babure, ½ kašičice začinske paprike, ½ manje glavice kupusa, ¼ šolje pečenog kikirikija, 2 šolje pirinča
Zagrejte ulje u voku. Za to vreme, svinjetinu isecite, začinite solju i biberom, pa potom ispržite. Nakon osam minuta, kad promeni boju, izvadite je sklonite sa strane. U isti vok dodajte seckani crni i beli luk kao i đumbir.Dinstajte dok luk ne omekša oko pet minuta. S vremena na vreme promešajte.
U šerpici pomešajte pileći bujon, šećer, soja sos, gustin, sirće i začinsku paprika. Stavite da proključa i ostavite da se kuva oko tri do četiri minuta. Potom ubacite svinjetinu sa seckanom crvenom paprikom. Služite sa kuvanim pirnčem, svežim seckanim kupusom i kikirikijem.Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari