Potrebno je:
4 juneće šnicle
1 šargarepa
2 kisela krastavca
1 praziluk
1 kašika kapra
4 kašike senfa
4 kašike zobenih pahuljica
4 režnja slanine
2 kašike ulja
1-2 kašike gustina
so
biber
Priprema:
Šnicle posolite i pobiberite, a povrće očistite. Praziluk isecite na 4 dela, pa izvadite sredinu (debljine prsta) i presecite ga uzduž na četvrtine. Šargarepu i 1 krastavac po dužini isecite na cetvrtine. Drugi krastavac i kapar iseckajte sitno, izmešajte sa senfom i zobenim pahuljicama, posolite i pobiberite pa smesom premažite šnicle.
Stavite po režanj slanine, komadić šargarepe, praziluk i krastavca i čvrsto urolajte. Praziluk neka štrči sa obe strane. Potom ih obmotajte kuhinjskim koncem i pržite na vrućem ulju. Podlijte ih vodom dodajte začin, poklopite i dinstajte oko 90 minuta.
Za to vreme rolnice često okrećite i po potrebi podlivajte vodom. Sos od dinstanja na kraju zgusnite razmućenim gustinom (ili brašnom). Pre serviranja presecite rolnice na pola i servirajte postavljene uspravno uz prilog od kuvanog pirinča ili krompira. Izvor: Stvar Ukusa
Komentari
Komentari