Sastojci koji će vam biti potrebni:
500 g svinjskog ili junećeg mesa narezanog na kocke, 600 g mladih krompirića, 12 suvih šljiva bez koštice, 6 tankih šnita slanine, 2 kašičice ljutog senfa, 10 kašika mleka, 2 kašike krem pavlake za kuvanje, 1/2 l goveđe supe, 2 kašičice rendanog sira, grančica ruzmarina, maslinovo ulje, so i biber
Priprema:
Izdinstajte meso u tiganju sa 4 kašike ulja i 2 kutlače goveđe supe. Začinite po želji. U manjoj šerpi zagrejte mleko i pavlaku, pa umešajte senf i rendani sir. Kuvajte 2-3 minuta, posolite i pobiberite i sipajte u činiju za sos. Prepolovite šnite slanine, urolujte šljive i zakačite drvenim čačkalicama. Oljuštite krompiriće, obišite ih salvetom, presecite na četvrtine i ispržite u tiganju sa malo ulja. Dodajte ruzmarin, posolite i pobiberite. Posle desetak minuta dodajte rolovane šljive, a potom i dinstano meso koje ste prethodno dobro ocedili. Pržite na umerenoj temperaturi još 5 minuta i poslužite dok je vruće. Izvor: Novovsti
Komentari
Komentari