Sastojci koji će vam biti potrebni:
100 g leblebija, 1 kašika tahinija, 1 kašika maslinovog ulja, 2 čena belog luka, 400 g mešanog mlevenog mesa, 3 kašike prezli, ½ veze peršuna, so, biber
Priprema:
Leblebije uveče operite pa potopite u vodi da odstoje preko noći. Ujutru ih ocedite od vode i stavite da se kuvaju oko sat vremena ili dok sasvim ne omekšaju. Ocedite ih od viška vode i ispasirajte štapnim mikserom. Dodajte tahini i maslinovo ulje, peršun i beli luk. Posolite po ukusu. Dobijeni humus sjedinite sa mlevenim mesom i prezlama. Sve dobro umešajte varjačom, pa potom i rukama. Ostavite smesu da odstoji u frižideru oko sat vremena, potom je izvadite i vlažnim rukama oblikujte ćufte, potom ih propržite sa svih strana na vrelom ulju da dobiju rumenu boju. Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari