Sastojci koji će vam biti potrebni:
0,5 kg goveđeg bifteka, 1 krompir, 1 šargarepa, glavica crnog luka, 250 g mesa od bundeve, 2 paradajza, 100 g graška, 2 jabuke, čen belog luka, timijan, 100 g maslaca, goveđi bujon, malo belog vina, so, biber, peršun, 1 limun
Priprema:
Biftek isecite na manje komade, posolite ga i kratko propržite na zagrejanom maslacu. Izvadite meso i ostavite ga na toplom, te na istom maslacu propržite sitno iseckan crni i beli luk. Dodajte krompir i šargarepu isečene na kockice, grašak i rendanu bundevu, pa dinstajte podlivajući vodom dok grašak ne omekša. Jabuke i paradajz oljuštite, isecite ih na kocke, pa dodajte u posudu da se i one dinstaju. Posolite i pobiberite, sve dobro izmešajte i podlijte vinom. Preko stavite komade mesa i ostavite da se dinsta dok vino ne ispari. Servirajte i pospite peršunom i rendanom koricom limuna. Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari