Sastojci koji će vam biti potrebni:
225 g mekog brašna, 3 kašičice praška za pecivo, 1 kašičica soli, 1 kašičica bibera, 85 g maslaca, 225 g hladnog pire krompira, 2 jajeta
Priprema:
Uključite rernu na 200C. U velikoj posudi pomešajte brašno, so, biber i prašak za pecivo. U istu posudu sitno izrendajte maslac i dodajte ohlađeni pire krompir. Jedno celo jaje izmutite i isto dodajte u posudu. Zamesite testo rukama bez dodavanja vode, mleka i sl., trebaće vam oko 2-3 minuta dok se sve lepo ne poveže. Testo razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi na debljinu 1 cm (može i deblje: 1.2 cm – 1.5 cm) i čašom ili kalupom po želji izrezujte oblike (čašu/kalup pre svakog vađenja prvo stavite u brašno pa onda vadite oblike da vam se testo ne bi lepilo).
Tepsiju obložite papirom za pečenje, papir malo pobrašnite i na njega poslažite pogačice. Preostalo jaje razmutite sa malo soli i njime premažite pogačice. Stavite pogačice u zagrejanu rernu da se peku 20 minuta ili dok ne dobiju zlatno smeđu boju. Izvor: Stvar Ukusa
Komentari
Komentari