Sastojci koji će vam biti potrebni:
2 pune šake kus-kusa, 1 limun, samo sok, 3 pomorandže, 2 samo sok, 1 cela, maslinovo ulje, so i sveže mleveni crni biber, pileće meso (ostaci pečenog pileta), vlašac, svež bosiljak, listići, grašak
Priprema:
Stavite kus-kus u posudu i prelijte sa malo ključale vode (voda treba da pokrije žitarice nekoliko centimetara). Ostavite oko 15 minuta, dok kuskus apsorbuje tečnost.
U odvojenoj posudi za mešanje, umutiti zajedno sok od limuna i sok od dve pomorandže sa maslinovim uljem i začiniti solju i sveže i mlevenim crnim biberom, dodajući još maslinovog ulja po želji. Sipajte preliv preko kuvanog kus-kusa i ostavite ga da upije preliv oko 10 minuta.
U međuvremenu, oljuštite preostalu pomorandžu. Isecite je na veće komade. Dodajte komade pomorandže, piletinu i bilje na kus-kus i promešajte lagano.
Podelite grašak u dva tanjira ili dve plitke posude a zatim lagano promešajte sa piletinom i kus-kus salatom. Izvor: Stvar Ukusa
Komentari
Komentari