Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Pileća salata sa kus-kusom i pomorandžama

Pileća salata sa kus-kusom i pomorandžama

Pileća salata sa kus-kusom i pomorandžama

Pileća salata sa kus-kusom i pomorandžama

Sastojci koji će vam biti potrebni:
2 pune šake kus-kusa, 1 limun, samo sok, 3 pomorandže, 2 samo sok, 1 cela, maslinovo ulje, so i sveže mleveni crni biber, pileće meso (ostaci pečenog pileta), vlašac, svež bosiljak, listići, grašak

Priprema:
Stavite kus-kus u posudu i prelijte sa malo ključale vode (voda treba da pokrije žitarice nekoliko centimetara). Ostavite oko 15 minuta, dok kuskus apsorbuje tečnost.
U odvojenoj posudi za mešanje, umutiti zajedno sok od limuna i sok od dve pomorandže sa maslinovim uljem i začiniti solju i sveže i mlevenim crnim biberom, dodajući još maslinovog ulja po želji. Sipajte preliv preko kuvanog kus-kusa i ostavite ga da upije preliv oko 10 minuta.
U međuvremenu, oljuštite preostalu pomorandžu. Isecite je na veće komade. Dodajte komade pomorandže, piletinu i bilje na kus-kus i promešajte lagano.
Podelite grašak u dva tanjira ili dve plitke posude a zatim lagano promešajte sa piletinom i kus-kus salatom. Izvor: Stvar Ukusa


Posuđe i kuhinjski pribor koji će vam biti potrebni za pileću salata sa kus-kusom i pomorandžama


Predlažemo vam:


Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.