Karamelizovana pileća krilca

Karamelizovana pileća krilca

Potrebno je:
1,8 kg pilećih krilaca

Za marinadu:
100 ml svetlog soja sosa
125 ml soka od narandže
100 g meda
80 g smeđeg šećera
1 kašičica miksa začina za piletinu u prahu
40 ml susamovog ulja

Priprema:
U većoj posudi pomešajte sve sastojke za marinadu. Stavite pileća krilca u marinadu i ostavite da se marinira preko noći. Zagrejte rernu na 200 stepeni, a zatim malo smanjite temperaturu. Stavite krilca i marinadu u pleh ili tepsiju, vodeći računa da su ravnomerno raspoređena i prekrivena marinadom. Pecite krilca u rerni otprilike jedan sat, mešajući ih na svakih desetak minuta kako bi se pekla ravnomerno. Tečnost iz marinade će ispariti malo tokom pečenja, ali ukoliko je meso već kuvano, ali nije jos dobilo lepljivu koricu, odvadite marinadu u sud i kuvajte dok se ne napravi sirup. Izvadite krilca iz rerne, prelijte ih sirupom i poslužite odmah. Izvor: Kuca stil

Posuđe i kuhinjski pribor potreban za pravljenje karmelizovanih pilećih krilaca


Predlažemo vam:

činija rebrasta fi 24

201225 - ČINIJA REBRASTA FI 24

139,00 RSD

201225 - ČINIJA REBRASTA FI 24

Činija za razne namene. Možete je koristiti za mućenje, čuvanje namirnica, držanje voće....Izrađena je od odlične plastike. Prečnik je 24cm.

Artikal je dostupan
keramička tepsija 37 cm

425787 - KERAMIČKA TEPSIJA 37 cm

699,00 RSD

425787 - KERAMIČKA TEPSIJA 37 cm

Tepsija je izrađena od karbon čelika i presvučena keramičkim slojem protiv lepljenja. Dimenzije modle su: 37x26x4cm

Artikal je dostupan na upit!
tanjir ovalni toledo 30cm 400855

220719 - TANJIR OVALNI TOLEDO 30CM 400855

439,00 RSD

220719 - TANJIR OVALNI TOLEDO 30CM 400855

Materijal: opalno staklo .Dimenzije 30cm.

Artikal je dostupan na upit!
silikonska špatula za prženje texell siva ts-sp126s 29.2cm

220328 - SILIKONSKA ŠPATULA ZA PRŽENJE TEXELL SIVA TS-SP126S 29.2CM

499,00 RSD

220328 - SILIKONSKA ŠPATULA ZA PRŽENJE TEXELL SIVA TS-SP126S 29.2CM

Materijal: silikon. Dimenzije: 29.2x7x0cm. Težina: 86g

Artikal je dostupan na upit!


Svi komentari (0)

Bez komentara