Recept koji vam donosimo može da vam posluži kao inspiracija u kreiranju različitih kombinacija ukusa
Potrebno je:
2 jajeta
50 mlevenih oraha
50 g prezli
150 g brašna
sladoled
ulje
topljena čokolada
Napravite sladoled kugle i stavite ih u zamrzivač da se potpuno smrznu. Za to vreme umutite jaja i dodajte orahe u njih. Uzmite kuglu sladoleda, umočite je u jaja, brašno, opet u jaja i na kraju u prezle. Pržite u fritezi ili u dubokom jako zagrejanom ulju tek par sekundi, tj. dok se ne uhvati korica. Sladoled servirajte na tanjir i prelijte topljenom čokoladom i dekorisati svežim voćem po izboru. Izvor: Blic Žena
Pohovan sladoled se smatra specijalitetom kineske kuhinje koji je postao veoma popularan kod nas. Iako na prvi pogled deluje koplikovano lako ga možete napraviti u svojoj kuhinji.
Komentari
Komentari