Potrebno je:
1/4 šoljice brašna (velika šoljica od 2 dl)
1/4 šoljica smeđeg šećera (velika šoljica od 2 dl)
2 kašike kakaa u prahu (gorkog)
1 prstohvat soli
2 kašike biljnog ulja
2 kašike mleka, kafe ili vode
2 kašike naseckane tamne čokolade, lešnika ili badema
Priprema:
U posudi pomešajte sve suve sastojke (brašno, šećer, kakao, so) tako da razbijete sve grudvice. U drugoj posudici pomešajte mleko i ulje, pa lagano dodajte u suve sastojke mešajući s kašikom. Kada se sve pretvori u gustu, kremastu smesu ubacite naseckanu čokoladu ili orašasto voće, sve dobro izmešajte i prelijte u posudice za pečenje ili šoljice za kafu.
Šoljice stavite u mikrotalasnu i pecite na najjačoj temperaturi 60 sekundi.
Posle 30 sekundi pečenja proverite kakvo je stanje, jer mikrotalasne se razlikuju. Kolač je gotov kada je na dodir elastičan poput gume i lepljiv. Poslužite ga toplog s kuglicom sladoleda, šlagom ili ga prelijte otopljenom čokoladom. Izvor: Vesti online
Komentari
Komentari