Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

KAČKAVALJ SA SUSAMOM

KAČKAVALJ SA SUSAMOM

KAČKAVALJ SA SUSAMOM

Potrebno je:
10 litara mleka
100 grama susama
2 supene kašike soli
1 manja šoljica sirćeta

Priprema:
Mleko posoliti i kuvati do vrenja, ubaciti sirće i mešati dok ne počnu da se prave grudve, cedilo nakvasiti vodom i staviti na neku cediljku pa ubacivati provrile grudve, susam propržiti i umešati u procedjen kačkavalj, rukom malo promesiti, stegnuti sedilo i staviti da se cedi. Kada se lepo ocedi staviti neki teret da se kačkavalj stanji i još malo ocedi.Izvaditi iz cedila i staviti na tanjir, može se servirati uz svako jelo.


Recept poslala:
Ivanka Kovačević
Gaj kod Kovina

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.