ĐUVEČ SA PILEĆIM BATACIMA

Sastojci: 4 pileća bataka 1 sveža paprika 1 glavica crnog luka 3 češnja belog luka 1 paradajz 100ml ulja 1 kašičica tucane paprike so i začini po ukusu 600gr krompir Priprema: Batake skuvati. Crni luk iseći na kockice, paradajz i papriku očistiti i iseći na krupnije kocke a beli luk što sitnije iseckati. Na masnoći propržiti crni i beli luk, a zatim dodati papriku i paradajz te i njih kratko propržiti. Potom dodati krompir isečen na kriške propržiti ga, staviti alevu paprika, so, začine i sve naliti vodom gde su se kuvavali bataci. Kuvati na tihoj vatri dok krompir ne omekša. Pred kraj kuvanja vratiti batake i sve zajedno zapeći u rerni dok ne porumeni. Recept poslao: Rusoljub Stanković Niš


Svi komentari (0)

Bez komentara