Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Kroketi od smuđa

Kroketi od smuđa

Kroketi od smuđa

Kroketi od smuđa1 kg smuđa, 4 kašike ulja, 10 svežih šampinjona, 100 g margarina, 2 krompira, 1 veza zeleni, sok od 1 limuna, malo brašna, peršunov list, mešavina suvih začina, so, biber

Ribu očistite, operite i isecite na komade. Glavu i rep skuvajte sa vezom zeleni u malo vode. Ostale komade pažljivo očistite od kostiju i propržite na ulju. Sklonite sa vatre, prelijte limunovim sokom i ostavite da se ohladi. U ulju u kojem se pržila riba propržite očišćene i na listiće nasečene šampinjone, ocedite ih potom od ulja i pomešajte sa prženom ribom. Kad je supa od riblje glave i repa gotova, procedite je. U posebnoj posudi rastopite margarin, posolite, sipajte brašna po potrebi, dolijte malo riblje supe, tako da dobijete gušći sos. U sos umešajte pržene filete ribe i pržene pečurke, dodajte i dva obarena i izgnječena krompira, seckani peršunov list, začin, so i biber, pa izmešajte sve da dobijete kompaktnu masu. U dubljem tiganju dobro zagrejte ulje, pa kašikom vadite krokete i pržite da budu rumeni.

Izvor: Blic Žena

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.