1 kg smuđa, 4 kašike ulja, 10 svežih šampinjona, 100 g margarina, 2 krompira, 1 veza zeleni, sok od 1 limuna, malo brašna, peršunov list, mešavina suvih začina, so, biber
Ribu očistite, operite i isecite na komade. Glavu i rep skuvajte sa vezom zeleni u malo vode. Ostale komade pažljivo očistite od kostiju i propržite na ulju. Sklonite sa vatre, prelijte limunovim sokom i ostavite da se ohladi. U ulju u kojem se pržila riba propržite očišćene i na listiće nasečene šampinjone, ocedite ih potom od ulja i pomešajte sa prženom ribom. Kad je supa od riblje glave i repa gotova, procedite je. U posebnoj posudi rastopite margarin, posolite, sipajte brašna po potrebi, dolijte malo riblje supe, tako da dobijete gušći sos. U sos umešajte pržene filete ribe i pržene pečurke, dodajte i dva obarena i izgnječena krompira, seckani peršunov list, začin, so i biber, pa izmešajte sve da dobijete kompaktnu masu. U dubljem tiganju dobro zagrejte ulje, pa kašikom vadite krokete i pržite da budu rumeni.
Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari