Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Fileti od oslića na provansalski način

Fileti od oslića na provansalski način

Fileti od oslića na provansalski način

Fileti od oslića na provansalski način250 g zelene boranije, 200 g koktel-paradajza, 1 neprskani limun, 3 grančice bosiljka, 2 kašičice senfa, 60 g crnih maslinki, 12 fileta oslića bez kožice, 200 g pirinča, so, 3 kašike ulja, biber

Skuvajte pirinač u slanoj vodi. Boraniju kuvajte u slanoj vodi oko 7 minuta. Procedite i prelijte hladnom vodom. Paradajz podelite. Limun presecite napola, pa jednu polovinu isecite na kriške a drugu iscedite. Skinite listiće bosiljka sa stabljike i krupno isecite. Zagrejte dve kašike ulja na tiganju i pržite kriške limuna sa senfom 1-2 minuta. Dodajte paradajz, boraniju, bosiljak i masline. Filete oslića istrljajte solju i biberom i poprskajte limunovim sokom. U drugom tiganju zagrejte jednu kašiku ulja i pržite filete 3-4 minuta dok ne porumene. Povrće začinite po ukusu i zajedno sa pirinčem servirajte kao prilog uz ribu.

Izvor: Blic Žena

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.