250 g zelene boranije, 200 g koktel-paradajza, 1 neprskani limun, 3 grančice bosiljka, 2 kašičice senfa, 60 g crnih maslinki, 12 fileta oslića bez kožice, 200 g pirinča, so, 3 kašike ulja, biber
Skuvajte pirinač u slanoj vodi. Boraniju kuvajte u slanoj vodi oko 7 minuta. Procedite i prelijte hladnom vodom. Paradajz podelite. Limun presecite napola, pa jednu polovinu isecite na kriške a drugu iscedite. Skinite listiće bosiljka sa stabljike i krupno isecite. Zagrejte dve kašike ulja na tiganju i pržite kriške limuna sa senfom 1-2 minuta. Dodajte paradajz, boraniju, bosiljak i masline. Filete oslića istrljajte solju i biberom i poprskajte limunovim sokom. U drugom tiganju zagrejte jednu kašiku ulja i pržite filete 3-4 minuta dok ne porumene. Povrće začinite po ukusu i zajedno sa pirinčem servirajte kao prilog uz ribu.
Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari