Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

ŠNICLE SA BELIM VINOM I RUZMARINOM

ŠNICLE SA BELIM VINOM I RUZMARINOM

ŠNICLE SA BELIM VINOM I RUZMARINOM

Sastojci:

500 g tanko isečenih svinjskih šnicli
100 g brašna
1/2 šolje belog vina
1/2 šolje vode ili jos bolje supe
1 sitno iseckanog svezeg ili sušenog ruzmarina
po ukusu suvi biljni začin
malo ulja za prženje

Priprema:

Tanko isečene šnicle posoliti začinom i ostaviti malo da odstoje kako bi meso upilo začin. Zatim šnicle uvaljati u brašno sa obe strane pa pržiti sa obe strane oko 2 minuta dok ne porumene.
Izvaditi šnicle iz tiganja pa u masnoći u kojoj se meso pržilo dodati belo vino, vodu ili supu i ruzmarin, promešati pa vratiti da se krčka nekoliko minuta.
Vratiti i šnicle u tiganj, sa sosom i krčkati sve zajedno još nekoliko minuta.
Skinuti sa vatre, poređati u tanjir i služiti dok je vruće.

Recept polala:
Bojana Ilić
Pirot

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.