Sastojci:
500 g tanko isečenih svinjskih šnicli
100 g brašna
1/2 šolje belog vina
1/2 šolje vode ili jos bolje supe
1 sitno iseckanog svezeg ili sušenog ruzmarina
po ukusu suvi biljni začin
malo ulja za prženje
Priprema:
Tanko isečene šnicle posoliti začinom i ostaviti malo da odstoje kako bi meso upilo začin. Zatim šnicle uvaljati u brašno sa obe strane pa pržiti sa obe strane oko 2 minuta dok ne porumene.
Izvaditi šnicle iz tiganja pa u masnoći u kojoj se meso pržilo dodati belo vino, vodu ili supu i ruzmarin, promešati pa vratiti da se krčka nekoliko minuta.
Vratiti i šnicle u tiganj, sa sosom i krčkati sve zajedno još nekoliko minuta.
Skinuti sa vatre, poređati u tanjir i služiti dok je vruće.
Recept polala:
Bojana Ilić
Pirot
Komentari
Komentari