Potrebno je:
600g šećera
1l vode
1 pakovanje vanilin šećera
4 kriške limuna
500g kora za baklavu
20 kašika mlevenih oraha
20 kašika šećera
12 kašika griza
1 kašičica praška za pecivo
600 gr šećera i vanilin šećer sipajte u 1/2 l vode i kuvajte, ostavite da vri 5 minuta, ubacite kriške limuna i dobro ohladite. Mlevene orahe, šećer, griz i prašak za pecivo nalijte sa malo mlake vode (oko 0,5 dl), i dobro promešajte. Razavijte 1 koru, poprksajte uljem, stavite 2 koru. Fil stavite dužinom kore, uvijte u rolat i isecite na jednake delove, i tako redom dok nepotrošite sve kore. Pleh podmažite sa malo ulja poredjajte isečene sarajčice i peceti oko 20 minuta na 200 stepeni. Vruće zalijte hladnim sirupom.
Recept poslala:
Marijana Milić
Radalj
Komentari
Komentari