TORTA SA MILKA ČOKOLADOM

Potrebno: 16 jaja 22 kašike šećera 8 kašika mlevenih lešnika ili oraha 8 kašike mlevenog Plazma keksa 16 kašika brašna 1 l mleka 3 kesice vanil šećer 250 gr šećera u prahu 500 gr margarina 100 gr crne mlečne Milka čokolade 100 gr bele Milka čokolade 200 gr šlaga 2 dl mleka za šlag Odvojte 4 belanca od žumanaca i penasto ih umutite. Sipajte šećer i mutite dok se ne otopi. Dodajte 2 kašike mlevenog plazma keksa, 2 kašike mlevenih lešnika i 2 kašike brašna. Lagano promešajte varjačom i sipajte u margarinom podmazan i brašnom posut pleh. Pecite na 220 stepeni oko 10 minuta. Tako ponovite još 3 puta. Od litre mleka odvojte 2 dl i u njemu razmutite 16 žumanaca i 8 kašika brašna. U preostalih 8 dl sipajte 6 kašika šećera i 3 vail šećera i stavite da provri. Kada mleko počne da vri dodajite razmućena žumanca i skuvajte fil. Ostavite da se dobro ohladi. Umutit margarine sa 250 gr šećera u prahu i u umućen kašiku, po kašiku sipajte ohlađen fil. Sjedinite mikserom i masu podelite na dva dela. U jedan deo dodajte otopljenu crnu mlečnu čokoladu, a u drugi dodajte sitno seeckanu belu čokoladu. Filujte kora - beli fil kora - crni fil - kora beli fil -kora - crni fil. Okolo ukrasite šlagom. Recept Poslala: Marijana Milić


Svi komentari (3)

Marijana
Upravo mi je stigao Secko, hvala puno, divni ste!!!

Marijana
Hvala puno od srca!!!!

Jasmina
Ovaj recept smo izabrali za najbolji recept za mesec maj i nagradili super seckom Marijanu Milić iz mesta Radalj koja je bila ljubazna da nam ga pošalje. Čestitamo!