Sastojci za koru:
5 jaja
5 kašika šećera
5 kašika brašna
2 kašike vode
2 kašike kakao praha
Krem:
500ml slatke pavlake
200gr čokolade crne za kuvanje
1 kesica želatina
Glazura
50gr čokolade za kuvanje
50gr margarina
1 kašika mleka
1 kašika ulja
Prpiprema kore:
Odvojite belanca od žumanaca. Mikserom penasto izmutite žumanca sa 4 kašike šećera, dodajte kakao, vodu i brašno. U drugoj posudi umutite čvrst sneg od belanaca sa 4 kašike šećera i potom sve sjedinite, lagano mešajući varjačom. Smesu izlijte u pleh, i pecite u prethodno zagrejanoj pećnici na 180 stepeni, 20 minuta. kada se kora ohladi preseći je tako da dobijete dve kore.
Krem:
Želatin umutiti sa 3 kašike vode, ostaviti po strani, zatim izmutite slatku pavlaku. Otopite čokoladu i dodajte izmućenoj slatkoj pavlaci, dodajte umućen želatin i sve dobro izmiksajte. Filujte kore biskvit, krem, biskvit. Napravite glazuru i premažite odozgo.
Glazura:
Čokoladu, margarin, ulje i mleko istopiti na laganoj vatri i prelite peko kore.
Recept poslao:
Stevan Agić
Beograd
Komentari
Komentari