RIGO JANČI

Sastojci za koru: 5 jaja 5 kašika šećera 5 kašika brašna 2 kašike vode 2 kašike kakao praha Krem: 500ml slatke pavlake 200gr čokolade crne za kuvanje 1 kesica želatina Glazura 50gr čokolade za kuvanje 50gr margarina 1 kašika mleka 1 kašika ulja Prpiprema kore: Odvojite belanca od žumanaca. Mikserom penasto izmutite žumanca sa 4 kašike šećera, dodajte kakao, vodu i brašno. U drugoj posudi umutite čvrst sneg od belanaca sa 4 kašike šećera i potom sve sjedinite, lagano mešajući varjačom. Smesu izlijte u pleh, i pecite u prethodno zagrejanoj pećnici na 180 stepeni, 20 minuta. kada se kora ohladi preseći je tako da dobijete dve kore. Krem: Želatin umutiti sa 3 kašike vode, ostaviti po strani, zatim izmutite slatku pavlaku. Otopite čokoladu i dodajte izmućenoj slatkoj pavlaci, dodajte umućen želatin i sve dobro izmiksajte. Filujte kore biskvit, krem, biskvit. Napravite glazuru i premažite odozgo. Glazura: Čokoladu, margarin, ulje i mleko istopiti na laganoj vatri i prelite peko kore. Recept poslao: Stevan Agić Beograd


Svi komentari (2)

Jasmina
Ovaj recept smo izabrali za najbolji recept za mesec avgust i nagradili super seckom Stevana Agić iz Beograda koji je bio ljubazan da nam ga pošalje. Čestitamo!

Stevan
hvala puno,secko je stigao :)