Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

MERMERNA JOGURT TORTA

MERMERNA JOGURT TORTA

MERMERNA JOGURT TORTA

Kora:
200gr Mlečnog ili Bevita keksa
100-150ml toplog mleka

Jagoda krem
425gr pasiranih jagoda (svežih ili zamrznutih)
50gr šećera
1 kesica želatina

Jogurt Mousse
15gr želatina(jedna ipo kesica)
600ml gušćeg jogurta
150gr šećera
1 kesica vanilin šećera
300ml slatke pavlake

Jagoda krem:
Smrznute jagode ostaviti na sobnoj temperaturi da se odmrznu ili sveže očistiti, oprati i iseći a zatim u blenderu izblendirati zajedno sa šećerom.
Kesicu želatina preliti sa 4 kašike pasiranih jagoda i ostaviti da nabubri.
Smesu od jagoda zagrejati(paziti da ne provri)na tihoj vatri a onda dodati želatin sve vreme mešajući dok se ne istopi.
Kremu ostaviti sa strane.

Jogurt Mousse:
Slatku pavlaku čvrsto umutiti. Želatin preliti sa 3 kašike jogurta i ostaviti da nabubri. Jogurt, šećer i vanilin šećer dobro mikserom izmešati. Želatin na laganoj vatri rastopiti i uz neprestano mešanje dodati masi od jogurta.Zatim dodati umućenu slatku pavlaku i krem dobro izmešati.

Na dno kalupa (ø 28cm) poređati keks prethodno namočen u toplo mleko.
Obruč kalupa premazati uljem. Preko keksa sipati polovinu jogurt krema, zatim preliti jagoda kremom.
Zatim sipati drugu polovinu jogurt krema i lagano promešati viljuškom, da ima izgled kao mermer.

Ukrašavanje:
Od jagoda krema odvojte 4 kašike, sipajte na tortu počevši od sredine(kao koncentrične krugove) a zatim čačkalicom povlačite crte od sredine pa do ivice torte.

Recept poslala:
Stanislava Čučković
11080 Zemun

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.