MERMERNA JOGURT TORTA

Kora: 200gr Mlečnog ili Bevita keksa 100-150ml toplog mleka Jagoda krem 425gr pasiranih jagoda (svežih ili zamrznutih) 50gr šećera 1 kesica želatina Jogurt Mousse 15gr želatina(jedna ipo kesica) 600ml gušćeg jogurta 150gr šećera 1 kesica vanilin šećera 300ml slatke pavlake Jagoda krem: Smrznute jagode ostaviti na sobnoj temperaturi da se odmrznu ili sveže očistiti, oprati i iseći a zatim u blenderu izblendirati zajedno sa šećerom. Kesicu želatina preliti sa 4 kašike pasiranih jagoda i ostaviti da nabubri. Smesu od jagoda zagrejati(paziti da ne provri)na tihoj vatri a onda dodati želatin sve vreme mešajući dok se ne istopi. Kremu ostaviti sa strane. Jogurt Mousse: Slatku pavlaku čvrsto umutiti. Želatin preliti sa 3 kašike jogurta i ostaviti da nabubri. Jogurt, šećer i vanilin šećer dobro mikserom izmešati. Želatin na laganoj vatri rastopiti i uz neprestano mešanje dodati masi od jogurta.Zatim dodati umućenu slatku pavlaku i krem dobro izmešati. Na dno kalupa (ø 28cm) poređati keks prethodno namočen u toplo mleko. Obruč kalupa premazati uljem. Preko keksa sipati polovinu jogurt krema, zatim preliti jagoda kremom. Zatim sipati drugu polovinu jogurt krema i lagano promešati viljuškom, da ima izgled kao mermer. Ukrašavanje: Od jagoda krema odvojte 4 kašike, sipajte na tortu počevši od sredine(kao koncentrične krugove) a zatim čačkalicom povlačite crte od sredine pa do ivice torte. Recept poslala: Stanislava Čučković 11080 Zemun


Svi komentari (2)

Stanislava
Hvala od srca!!!!

Jasmina
Ovaj recept smo izabrali za najbolji recept za mesec jun i nagradili super seckom Stanislavu Čučković iz Zemuna koja je bila ljubazna da nam ga pošalje. Čestitamo!