Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

BANANA SPLIT TORTA

BANANA SPLIT TORTA

BANANA SPLIT TORTA

Kore :
5 jaja
5 kašika šećera
5 kašika mlevenih pečenih lešnika
kašika brašna
pola kesice praška za pecivo

Fil: :
1l mleka
2 pudinga od vanile
4 kašike brašna
šećera po ukusu
2 kesice vanil šećera
250gr putera
2 kašike šećera u prahu

Čokoladna glazura :
120gr gorke čokolade
80gr putera
8 kašika slatke pavlake

Ostalo :
6 banana
400ml slatke pavlake
2 kremfiksa
sok od jednog limuna

Belanca umutiti u čvrst sneg. Dodati šećer,jedno po jedno žumance, pa mutiti da se dobije gusta smesa.
Pomesati lešnike,brašno i prašak za pecivo,pa pažljivo dodati smesi od jaja. Smesu izliti u veći pleh i sušiti u rerni zagrejanoj na 150 stepeni oko sat vremena. Napraviti dve takve kore.
Pomešati brašno,puding i vanilu sa malo mleka. Ostatak mleka zakuvati sa šećerom (količina po želji) i u kipuće dodati puding.
Fil ohladiti uz povremeno mešanje.
Penasto umutiti puter sa šećerom u prahu. Postepeno dodavati puding sobne temperature.
Na tacnu staviti jednu koru,namazati s polovinom fila,prekriti drugom korom i ostatkom fila.
Banane uzdužno preseći na pola,pa ih "provući" kroz sok od limuna. Poslagati ih preko fila i bogato zaliti pripremljenom glazurom od čokolade. Ohladiti i ukrasiti slatkom pavlakom umućenom sa kremfiksom.

Recept poslala:
Andrijana Kovacevic
Kovin

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.