500 g teletine, 50 g pančete, 150 g luka, 200 g paradajza, 3 kašike ulja, 1 kašika mešavine suvih začina, 500 g graška, 2 šargarepe, 2 krompira, 2 čena belog luka, 100 ml paradajz pirea, 1 kašika seckanog peršuna
Teletinu i pančetu isecite na kocke, luk sitno iseckajte, a paradajz oljuštite i takođe isecite na kocke. Teletinu prepržite na zagrejanom ulju, dodajte pančetu, luk, paradajz i začine. Dinstajte na laganoj vatri uz podlivanje vodom oko 15 minuta. Umešajte grašak, šargarepu narezanu na kolutiće, krompir narezan na kockice i izgnječeni beli luk. Dodajte dovoljno vode da prekrije sadržaj lonca i nastavite da kuvate dok grašak ne omekša. Na kraju dodajte paradajz pire i peršun.
Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari