Za 4 osobe: teleći kare od oko 1,6 kg, 2 nara, 2 glavice crnog luka, 2 lista lorbera, 2 dl crnog vina, pola kašičice cimeta u prahu, zrno karanfilića, grančica ruzmarina, maslinovo ulje, so i biber.
Oba nara očistite, zrna jednog preručite u presu za krompir i sakupite sok, a drugog sačuvajte za kasnije. Sok od nara pomešajte sa vinom, dodajte cimet, karanfilić i listove lorbera i kuvajte do vrenja. Kada tečnost provri, smanjite temperaturu i kuvajte dok se količina tečnosti ne svede na trećinu. Jednu po jednu kost karea uvijte u aluminijumsku foliju, a ceo komad položite u pleh, obložen papirom za pečenje. Meso prelijte maslinovim uljem i pecite 15 minuta u zagrejanoj rerni na 220 stepeni, pa smanjite temperaturu na 180 stepeni, oko mesa rasporedite glavice luka presečene na četiri dela, posolite i pobiberite meso, prelijte kuvanim vinom i pecite 60 minuta. S vremena na vreme meso prelivajte sokom, koji je pustilo tokom pečenja. Nekoliko minuta pre kraja pečenja, preko mesa pospite sačuvana zrna nara. Kare preručite na poslužavnik, prelijte sokom od pečenja, ukrasite svežim ruzmarinom i služite.
Izvor: Novosti

Komentari
Komentari