Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Slana lenja pita

Slana lenja pita

Slana lenja pita

SLANA LENJA PITA250 g margarina, 3 jaja, 1 kašičica soli, 500 g brašna, 1 prašak za pecivo, 1 žumance, 300 g spanaća, 300 g sira, 200 g pavlake, 1 belance, so


Od margarina, jaja, soli, brašna i praška za pecivo zamesite srednje tvrdo testo i podeliti u dve jufke. Spanać dobro operite, iseckajte ga na rezance, posolite i dobro izmešajte. Dodajte sir i pavlaku, pa opet dobro promešajte i na kraju dodajte belance, a žumance ostavite za premazivanje. Namažite pleh, pospite brašnom i obložite ga razvijenom jufkom. Stavite preko jufke nadev, pa opet razvijenu jufku. Gore premažite žumancetom umućenim sa malo soli, pa viljuškom izbockajte pitu i pecite na 200 stepeni.

Izvor: Blic Žena

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.