Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Pileći bujon po receptu Džejmija Olivera

Pileći bujon po receptu Džejmija Olivera

Pileći bujon po receptu Džejmija Olivera

Pileći bujon po receptu Džejmija Olivera2 kg sirove piletine (krilca, bataci)
pola glavice belog luka, zgnječenog i neoljuštenog
5 korena celera, krupno iseckanih
2 srednja crna luka
2 velike šargarepe
3 lovorova lista
3 struka ruzmarina
5 strukova peršuna
5 strukova sveže majčine dušice
5 zrna crnog bibera
6 l hladne vode

Bujon spada u korisne stvari, koje svako treba da ima u frižideru ili zamrzivaču (u frižideru može da stoji do četiri dana, u zamrivaču u 2-3 meseca). U veliki lonac sa debljim dnom stavite komade piletine, beli luk, povrće, sve bilje i biber. Sipajte hladnu vode i neka prokuva, pa smanjite temperaturu i dalje krčkajte. Neka se krčka 3-4 sata, zatim skidajte penu ako se pojavljuje, pa na kraju procedite bujon kroz gušću cediljku. Ostavite pola sata da se ohladi, a potom stavite u frižider. Hladan bujon treba da bude bistar i boje svetlog ćilibara. Džejmi Oliver obično podeli bujon u plastične posude i zamrzne ga.

Izvor: Lisa

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.